Vill du vara med på Sveriges nästa stora protein trend?

Hej där, framtida kompanjoner!

Alex heter jag och har under mina arbetsverksamma år samlat på mig en civilekonomexamen samt snart 7 års erfarenhet av produktutveckling, försäljning samt marknadsföring inom diverse livsmedels- och FMCG bolag. En av de största höjdpunkterna i karriären var när jag för tre år sedan startade eget och lanserade två olika hälsodrycker som bl.a. fick central listning på samtliga Sveriges livsmedelsbutiker (ICA, COOP, Hemköp, CityGross m.fl.). Ett bolag gick i konken medans det andra såldes till en större aktör på marknaden för ett belopp som gav ROI på över 15 gånger det investerade kapitalet. 

Så, med det sagt vad gör jag här på Kompanjoner.se?

Jag är nu på jakt efter en eller flera kompanjoner som tillsammans med kapital eller arbetstid vill förverkliga en dröm som varit inneboende i mig i många år och som jag nu är redo att satsa helhjärtat på!

För att ge er lite bakgrund till denna dröm så fick jag som ung grabb förmånen att bo två år i USA mellan 2000 till 2002. Utav många häftiga intryck under dessa år så var det framförallt min upplevelse att på daglig basis äta... Beef Jerky! (torkat kött) som stod ut som ett av de stora utropstecknen att lägga på näthinnan. Det var det perfekta snackset och mellanmålet som man tog i farten inför träning eller när hungern knep till och utöver att bjuda på en smakresa utan dess like så var den också extremt nyttig och fullproppad med mättande protein. Sedan hemkomsten till Sverige har jag alltid letat efter ett likvärdigt alternativ på hemmaplan men allt som allt blivit extremt besviken både på utbudet och utförandet av de få aktörer som säljer Beef Jerky i Sverige.

För att spola fram bandet några år så tog jag under 2017 det första steget på denna köttsliga resa och åkte under 3 veckor från New York och genom hela USA till San Fransisco för att träffa alltifrån lokala eldsjälar som tillverkade Beef Jerky till några av branschens största spelare för att få hjälp och insikt i hur man tillverkar världens bästa Beef Jerky! 

Efter nogrann planering och åtaliga experiment med att tillverka min egen Beef Jerky känner jag att tiden äntligen är mogen för att göra något av denna möjlighet och på följande vis söker jag nu en eller flera köttentusiaster som vill skapa historia genom att tillverka Nordens bästa Beef Jerky gjort på riktig svenskt kött!

På den svenska marknaden finns det idag ett fåtal aktörer som säljer Beef Jerky. Samtliga spelare har dock misslyckats kapitalt med att nå den fulla potentialen av att göra Beef Jerky lika populärt som chips, proteinbars, nötter och andra smakrika on-the-go produkter vilket är fallet i USA.

De främsta anledningar till deras misslyckande och varför vi kommer skapa stor framgång med vårt unika koncept är:
1. Ingen använder SVENSKT KÖTT! Oftast är det billigt kött från någon obskyr öststat som används vilket i högsta grad leder till en undermålig produkt ur såväl ett etiskt som smakmässigt vis.
2. Beef Jerky är EXTREMT DYRT! Idag ligger priset på Beef Jerky på de platser som de säljs runt 40-70 kr för en påse. Detta är inte hållbart då man konkurrerar mot proteindrycker och bars, nötter och chips samt andra on-the-go produkter som oftast kostar mellan 20-25 kr.
3. Ingen har gjort några större investeringar i att MARKNADSFÖRA konceptet Beef Jerky. Detta leder oftast till att folk ser det som en lyxig produkt att äta till fredagsmyset med en öl istället för att den ses som det ultimata mellanmålet, snackset eller energipåfyllning när man är på språng eller lever ett aktivt liv med träning i fokus.
4. Ingen har försökt att på allvar nå den rätta målgruppen genom att distribuera produkten på gym/träningsanläggningar samt i servicehandeln så som bensinmackar och kiosker. Det är med andra ord öppet mål att få ut distribution på dessa nyckelpunkter för att nå den berörda målgruppen som letar efter ett nyttigt, proteinrikt och GOTT mellanmål/snack när de är på språng eller har tränat.

Så vad kommer vi då ha som är unikt?
1. Den första Beef Jerkyn som är gjord på svenskt kött!
2. Ett lekfullt och inspirerande varumärke som når ut till rätt målgrupp. Inget vilda västern stuk eller malplacerat försök att enbart bli ett substitut till ölkorven här inte... Nej, nej! Vi ska bli det självklara alternativet för alla de som lever ett aktivt liv och som vill ha den godast, renaste och nyttigaste produkten att stoppa i mun!
3. The PRICE is RIGHT! Efter förhandlingar med svenska köttleverantörer samt med en av Europas ledande tillverkare av Jerky kommer vi att kunna ta fram en fantastisk produkt med ett utpris till konsumenter om ca. 25 kr vilket gör det möjligt för produkten att bli en riktig folkkär favorit i butikerna. På följande vis har vi möljigheten att nå ut till massmarknaden som idag tycker att Beef Jerky är för dyrt för att äta på regelbunden basis och följaktligen kommer vi även att vara ett mycket intressant alternativ för de stora kedjorna inom dagligvaruhandeln, servicehandeln och träningscentrena runt om i Sverige vilket kommer innebära riktigt stora volymer som omsätts.

Så, efter denna långa wall of text hoppas jag att någon eldsjäl fortarande läser detta och är det just DU som känner dig kallad så vill jag mer än gärna höra från dig och veta mer om hur vi tillsammans kan förverkliga denna dröm och skapa historia med att lansera Sveriges bästa Beef Jerky!

P.S. Det spelar mindre roll vart du bor i landet utan det handlar mer om ditt engagemang och vad du kan bidra med för att förverkliga detta projekt.

Vill du hellre komma i kontakt med mig per mail så når du mig enklast här eller på: meatly@hotmail.com