Söker en kompanjon eller person som brinner för miljön till en "bulk-store" i Gävle

Jag vill anamma bl.a Danmark och Malmös koncept med en butik där kunder kan köpa skafferivaror på lösvikt i hållbara kärl såsom egna glasburkar samt behållare som butik erhåller mot liten avgift, glasburkar och canvaspåsar i ekologisk bomull. Jag är aktiv i att minska plastkonsumtionen och har en livsstil i att bruka mindre avfall från affärer i form av plast och i den mån det går gå mot pappersförpackningar. Detta behövs nog i mindre städer också, så människor med behov eller viljan att aktivt minska sin plastförbrukning kan ha ett hållbart alternativ. Detta är en möjlighet för lokala och svenska odlare att synas via en aktör som ger dom möjlighet att öka sin omsättning. 

Har du erfarenhet av detaljhandel eller är en konsument som har haft samma idé i tankarna? Kontakta mig så kan vi se vart det leder.

Kommentarer

Hej, När jag bodde i Gävle (1984-2012) var jag ofta på Alternativboden Lyktan som låg i Berggrenska gården. under 90-talet fanns detta koncept där, jag handlar tvättmedel, mjöl, gryn mm på lösvikt. Jag hade med mig egna behållare. Köpte också ullgarn för att sticka blöjbyxor och köpte tygblöjor .. det var tider det. Finns den kvar? Jag känner i alla fall några som jobbade där då, ifall du vill veta hur de gjorde då och varför ev. den inte finns kvar. Själv bor jag numera i Rosersberg (nära Märsta) och går med samma tankar som du, att driva sådant i Märsta/ Sigtuna. Vore kul att utbyta tankar. Mvh Taeko