Liten webbyrå

Webbuteveckling Man kan idag utveckla en webbplats på väldigt många olika sätt. Är man som jag mer en designer än en utvecklare brukar man snegla åt de visuella programmen. Tänk Dreamweaver, idag finns många olika(jag har testat nästan alla). Problemet med dessa är antingen har du designfrihet men koden är ej accepterad eller så så är du låst till templates och har mindre frihet i din design.

Det finns ett program där du har full designfrihet och samtidigt vet att koden är fullt accepterad av webbläsare och sökmotorer. Ett komplett webbpubliceringsprogram. Ett program där designer, utvecklare, copy och marknad kan arbeta tillsammans i samma verktyg. Ett program där du till dina kunder kan lova att de får bland världens bästa  hosting utan att du behöver underhålla eller lägga tid på det tekniska. Där du kan öppna kundens webbplats som om du öppnar ett Sketch dokument och med ett knapptryck publicera de ändringar ni kommit överens om till en stagingdomän eller live. 

Programmet heter Webflow och jag älskar att arbeta i det. Jag använder det för wireframes, prototyper, färdiga designer för export till utvecklare och för att publicera direkt på webben åt mina kunder. Man kan bygga/designa de flesta typer av webbplatser som idag finns på nätet, man kan med tredjehands program intergrera t.ex. webbutiker som du då kan designa visuellt. Man har tillgång till ett s.k. rest API om man vill utöka med funktioner som ej finns inbyggt. Man kan självklart lägga till egen kod t.ex. javascript om det behövs. Det finns möjlighet att importera CSV filer för att visuellt designa runt redan befintlig data, fantastiskt roligt. 

Hastigheten från kundkontakt till publicering är enorm. Beroende på uppdraget så finns möjlighet att från blankt papper göra klassisk unik sida med blogg på en dag. Man kan i verktyget tillsammans bygga upp färdiga templates vilket kan göra arbetet ännu snabbare. Och snart kommer man kunna bygga upp sitt egna komponent-bibliotek man använda runt flera projekt. Framtiden är väldigt ljus för detta verktyg och communityt är det bästa jag sett. 

Jag söker någon som är sugen på att tillsammans med mig bygga upp en byrå runt detta verktyg. Jag är en light front-endare med mer fokus på design så förslagsvis är personen jag söker lite tvärtom. Kanske någon som är duktig på SEO och copy. Men det spelar ingen större roll, man behöver dock som designer ha förståelse för hur html och css fungerar för att snabbt kunna komma igång och förstå programmet.
Jag ser framför mig ett samarbete där man: 

  • designar/bygger unika sidor åt kunder 

  • designar/bygger färdiga sidor som säljs till fastpris

  • designar/bygger templates som säljs via Webflow som ger passiv inkomst

  • startar nytt varumärke tillsammans, kör på min redan startade firma eller kör på separata företag och hjälper varandra.

Jag har fler idéer som jag gärna diskuterar. Huvudsaken är ett sammarbeta där man kan   utnyttja varandras kunskaper, diskutera nya äffärsmöjligter och förbättra varandras designer. 

Hör av dig!

Kommentarer

Jag har arbetat med webdesign genom WP. Är ingen programmerare men tycker idén låter väldigt spännande!
Hej, har skickat ett meddelande till dig på email. Har även lagt upp en ny annons som kanske är intressant. http://kompanjoner.se/annons/designa-och-salja-webbmallar