Flertalet partners sökes till att starta ett ullspinneri

Jag söker efter en stab av kompetenta personer, som är intresserade av att starta upp ett mini-spinneri tillsammans med mig.

i Sverige finns väldigt få spinnerier som alla har antingen minst 1 års väntetid till inlämningsstopp av ull. Antalet fårägare är ganska stort och enligt lag måste alla får klippas 1 ggr/år. En del väljer att gå vidare med att förädla ullen till garn, kardflor och andra produkter. Men det mesta av all ull går tyvärr på tippen! 

Min idé är att starta en verksamhet centralt i Stockholm och driva det som ett socialt kooperativ alternativt i aktiebolagsform, som även vänder sig till personer som är arbetslösa eller på annat sätt står utanför arbetsmarknaden. 

Ullen skulle även kunna säljas i en egen liten butik som garn, tovade produkter och stickade/virkade produkter till allmänheten.

Verksamheten skulle således kunna växa och bli riktigt stor och gynna många! 

Eftersom företagande är helt nytt för mig behöver jag hjälp av kooperatörer som har bra kunskap i ekonomi, marknadsföring, ansökningar av bidrag och som har vana med att ta lämpliga kontakter/göra research osv. Ett plus är om du har hantverksintresse, eller kunskap om ullhantering/fårskötsel.

Vill du vara med som en del av det här projektet från start till mål? Hör gärna av dig!! Ju fler aktörer vi blir desto lättare kan det bli att rodda hem det!

I dagsläget finns ett minsta aktiekapital om 50.000 Kr och ett företag är under bildande.

 

 

Kommentarer

Hej. Intressant. Har en ide som skulle passa in i din ide. Skulle gärna vilja dela denna ide med dig för ett eventuellt samarbete. Mvh/J